Dovleac umplut cu orez si fructe uscate
Ingrediente pentru Dovleac umplut cu orez si fructe uscate :
- 1 dovleac placintar mic
- 70 gr orez cu bob rotund
- 70 ml lapte de cocos
- un praf de sare
- 3 linguri zahar
- scortisoara pudra
- zahar vanilat
- amestec de fructe uscate dupa preferinta (eu am folosit coacaze , stafide , cirese uscate si migdale rupte bucati )
Mod de preparare Dovleac umplut cu orez si fructe uscate :
Spalam dovleacul , il stegem si il taiem in 2-3 bucati cu inaltimea de 7-10 cm .Cu ajutorul unei linguri scoatem mijlocul si il taiem cuburi , pastrand pe margine o grosime a miezului de 1,5 cm .Pentru bucatile din mijloc nu scoatem tot miezul , pastram la fund o parte de miez , pentru a putea sa umplem bucatile.Punem 200 ml apa la fiert impreuna cu un praf de sare . Cand apa incepe sa fiarba punem orezul ales si spalat bine .Dupa 10 minute punem cuburile de dovleac , laptele de cocos si 2 linguri de zahar . Amestecam usor din cand in cand pana este absorbit tot lichidul .
Dam vasul jos si punem fructele si zaharul vanilat . Omogenizam si umplem bucatile de dovleac pe care le-am presarat cu 1 lingura zahar si scortisoara .
Asezam bucatile intr-o tava de copt si dam tava la cuptor la foc mediu .Daca doriti sa nu se rumeneasca prea tare orezul de deasupra puteti acopri vasul cu folie de aluminiu pentru 10 minute la inceput , apoi dati jos folia .
1 comentarii:
Arata delicios!
Trimiteți un comentariu