Clatite unguresti
Ingrediente Clatite unguresti :
- pentru clatite:2 oua,1 pahar lapte , 1 pahar apa minerala, 1 lingura zahar,un praf de sare,3-4 linguri ulei pentru prajit
- umplutura:150 ml smantana dulce , 150 gr zahar pudra , coaja rasa de portocala , scortisoara pudra ,50 gr stafide , 300 gr nuci macinate , 2 linguri rom
- sos de ciocolata :100 ml frisca lichida , 100 gr ciocolata neagra , 1 lingura rom
Mod de preparare Clatite unguresti :
Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta .Omogenizam compozitia si o pastram la rece pana sunt gata clatitele .Pentru clatite , punem intr-un castron faina cernuta , sarea , zaharul si ouale , apoi turnam treptat laptele , alternand cu apa minerala si batem cu telul pana compozitia devine omogena.Acoprim vasul si lasam compozitia sa se odihneasca la rece , pentru 1/2 de ora .
Ungem cu ulei o tigaie incinsa si turnam cate un polonic mic de compozitie , in timp ce inclinam tigaia ca sa obtinem un strat uniform .Coacem pe rand clatitele , pe ambele fete .
Pentru sos topim la bain-marie ciocolata cu frisca . Dam jos si amesteciam cu romul .
Servim clatitele umplute cu crema de nuci si stropite cu sos de ciocolata .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu