Penne cu sos de rosii , ciuperci si piept de pui
Cui nu ii plac pastele?Astazi am facut paste dupa o ata metoda , nu cea clasica in care fierbem pastele separat si le amestecam cu sosul . Si cred sincer ca sunt mult mai gustoase.Ingrediente pentru Penne cu sos de rosii , ciuperci si piept de pui:
- 400 gr penne
- 400 gr piept de pui dezosat
- 150 gr bacon
- 250 gr ciuperci champignon proaspete
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 600 gr rosii cuburi din conserva
- 200 ml sos de rosii
- sare
- piper
- busuioc proaspat
- parmezan razuit
Mod de preparare pentru Penne cu sos de rosii , ciuperci si piept de pui :
Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline . Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie.
Punem restul de ulei in cratita si adaugam ceapa tocata fin .
Cand ceapa a devenit translucita adaugam pieptul de pui taiat cubulete . Amestecam usor , ocazional , pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile .
Adaugam usturoiul tocat fin , lasam cateva secunde , apoi punem ciupercile taiate lame .
Prajim pana ciupercile si pieptul de pui incep sa se rumeneasca , apoi adaugam sosul de rosii , rosiile cuburi , jumatate din baconul prajit si 300 ml apa . Asezonam cu sare si piper si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba . Punem pastele nefierte , omogenizam , dupa care punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic cam 20 de minute , pana pastele sunt gata .
Amestecam usor din cand in cand . Daca sosul scade inainte ca pastele sa fie gata adaugam putina apa fierbinte . Cand este gata stingem focul , adaugam frunzele de busuioc rupte, baconul ramas si presaram parmezanul . Punem capacul si lasam cateva minute pana parmezanul se topeste.
Servim pastele imediat .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu