Recent Posts

miercuri, 18 septembrie 2013

Tarta cu branza si prune

Tarta cu branza si prune

Tarta cu branza si prune


Ingrediente Tarta cu branza si prune:

  • 120 gr unt
  • 240 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra(pentru blatul de tarta)
  • 1-2 linguri apa rece
  • 300 gr branza proaspata
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra (pentru umplutura)
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 10-12 prune bine coapte
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare Tarta cu branza si prune :

 Pentru blatul de tarta framantam cu varful degetelor faina cu untul rece taiat cubulete pana devine sfaramicios . Adaugam zaharul pudra , oul batut bine , un praf de sare si apa rece si framantam rapid un aluat pe care il strangem intr-o bila , il invelim intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora .
Intindem aluatul  intr-o forma de tarta , acoperind fundul si peretii acesteia .Intepam cu furculita , acoperim cu o hartie de copt peste care punem o mana de boabe de fasole . Dam la cuptor pentru 10 minute , apoi acoatem , aruncam hartia de copt su boabele de fasole si umplem cu crema de branza . Pentru crema de branza  mixam bine branza cu smantana , ouale , zaharul , esenta de vanilie si amidonul .Taiem prunele in jumatati , scoatem samburii .Asezam jumatatile de pruna cu taietura in jos si dam tarta la cuptor pentru 35 de minute sau pana se rumeneste usor . Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca . Cernem deasupra zahar pudra inainte de servire .
Tarta cu branza si prune

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...