Tarta cu branza si prune
Ingrediente Tarta cu branza si prune:
- 120 gr unt
- 240 gr faina
- 1 ou
- 2 linguri zahar pudra(pentru blatul de tarta)
- 1-2 linguri apa rece
- 300 gr branza proaspata
- 100 ml smantana
- 3 oua
- 100 gr zahar pudra (pentru umplutura)
- esenta de vanilie
- 2 linguri amidon
- 10-12 prune bine coapte
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare Tarta cu branza si prune :
Pentru blatul de tarta framantam cu varful degetelor faina cu untul rece taiat cubulete pana devine sfaramicios . Adaugam zaharul pudra , oul batut bine , un praf de sare si apa rece si framantam rapid un aluat pe care il strangem intr-o bila , il invelim intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora .Intindem aluatul intr-o forma de tarta , acoperind fundul si peretii acesteia .Intepam cu furculita , acoperim cu o hartie de copt peste care punem o mana de boabe de fasole . Dam la cuptor pentru 10 minute , apoi acoatem , aruncam hartia de copt su boabele de fasole si umplem cu crema de branza . Pentru crema de branza mixam bine branza cu smantana , ouale , zaharul , esenta de vanilie si amidonul .Taiem prunele in jumatati , scoatem samburii .Asezam jumatatile de pruna cu taietura in jos si dam tarta la cuptor pentru 35 de minute sau pana se rumeneste usor . Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca . Cernem deasupra zahar pudra inainte de servire .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu