Publicat de
Ecaterina Mihaela
Rosii deshidratate conservate in ulei de masline
Ingrediente:
- rosii bine coapte(rosiile trebuie sa fie cu cat mai putine seminte)
- oregano uscat
- cimbru
- usturoi
- ulei de masline
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Taiem rosiile in jumatati sau felii mai grosute . Scoatem cu grija cotorul .In tava de la aragaz punem hartie de copt .Asezam rosiile, le presaram cu sare si oregano si le dam la cuptor la temperatura minima .Rosiile trebuie sa se usuce incet , fara a se gati .Daca temperatura in cuptor creste putem stinge focul ocazional , lasandu-le sa se usuce incet.Dupa ce rosiile s-au deshidratat suficient (trebuie sa ramana doar putin moi ) le scoatem si le asezam in borcane sterile impreuna ca cativa catei de usturoi si cate un fir de cimbru . Umplem borcanul cu ulei de masline .Acoperim borcanele cu farfuriute si le lasam asa pana a doua zi . Daca este nevoie mai completam cu ulei de masline , apoi punem capacele .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu