Peltea de struguri
Ingrediente Peltea de struguri :
- 1 kg boabe de struguri
- 1/2 kg mere
- 1 kg zahar
- 1 pastaie de vanilie optional
Mod de preparare Peltea de struguri :
Taiem merele spalate in felii, pastrand si mijlocul cu semintele . Adaugam 1/2 de kg apa si fierbem la foc mic pana se inmoaie bine . Scurgem merele printr-o sita , presand usor cu o lingura de lemn , lasand sa curga doar zeama .(Fructele fierte le pastram si facem din ele gem.)Boabele de struguri le presam intr-un vas , apoi le trecem printr-o sita , pastrand zeama .
Amestecam zeama de la mere cu zeama de la struguri si zaharul pana zaharul se dizolva , apoi fierbem pelteaua la foc iute pana se ingroase suficient ,luand spuma din cand in cand .Turnam pelteaua fierbinte in borcane .Daca doriti puneti la fiert o pastaie de vanilie .(In mod normal cantitatea de zahar ar trebui sa fie egala ca cantitatea de fructe , nu de zeama , dar eu am vrut sa nu o fac prea tare .Puteti fierbe pelteaua la foc mic , dar atunci nu va mai fi translucida )
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu