Prajitura cu capsuni
De ceva vreme ma tot gandesc sa fac o prajitura cu capsuni "coapte",ca sa zic asa .Asa ca m-am decis in sfarsit si iata ce a iesit .Desi eu nu mananc capsuni caci sunt alergica am reusit sa fac intr-o saptamana de 2 ori aceasta prajitura ,caci are un gust minunat (spun cei care au gustat).In prima varianta am turnat-o intr-o tava mai mare ,a doua oara in forme individuale ,caci este mai estetica.
Pentru aceasta prajitura avem nevoie de :
Blat:
- 300 gr faina alba
- 3 linguri zahar
- 4 linguri unt topit +pentru uns formele
- 1 ou
- 1/2 pahar de smantana
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Umplutura:
- 600-700 grame capsuni
- 3 oua intregi
- 1 pahar de zahar
- 200 ml smantana
- un plic zahar vanilat Bourbon
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc in care punem restul ingredientelor .Amestecam bine pana obtinem o coca moale care nu se lipeste de degete .
Ungem formele cu putin unt ,apoi impartim aluatul in cantitati egale si il intindem pe fundul formelor si pana la jumatatea peretelui.
Spalam fructele ,le taiem felii si le asezam in forme.
Intr-un castron batem bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat si smantana.
Turnam compozitia peste fructe si dam formele la cuptor pana sunt gata.(Daca faceti prajitura in forme mici timpul va fi mai scurt ,asa ca verificati din cand in cand )
Lasati prajitura sa se racoreasca ,apoi scoateti-o din forme .Puteti servi prajitura presarata cu zahar pudra
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu