Crema Chantilly cu piersici
Pentru ca este cald si nu prea ne mai vine sa deschidem cuptorul prea des am deschis sesiunea deserturilor usoare la pahar .Puteti face desertul cu orice fel de fructe ,va fi la fel de bun.
Ingrediente Crema Chantilly cu piersici :
- 250 gr smantana foarte grasa si proaspata
- 100 ml lapte
- 80 gr zahar pudra aromat cu vanilie
- 4-5 piersici bine coapte
- zeama de lamaie
- frunze de menta pentru decor
Mod de preparare Crema Chantilly cu piersici :
Spalam bine piersicile ,le curatam ,apoi le taiem felii.Le stropim cu putina zeama de lamaie si le lasam la rece.Pentru prepararea cremei Chantilly trebuie sa tinem 15 minute smantana in congelator inainte de a incepe sa o batem .O subtiem cu laptele rece ,apoi incepem sa batem ,mai intai la viteza mica ,apoi la viteza mare pana ce isi dubleaza volumul .Avem grija sa nu depasim momentul daca nu dorim sa facem unt de casa .Amestecam usor zaharul pudra in crema .Punem in cupe fructele ,apoi punem crema .Ornam cu cateva felii de piersica si frunze de menta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu