Tort cu crema de lamaie
Ingrediente:
- blat:10 albusuri ,10 linguri zahar,1 lingura zeama de lamaie ,coaja de lamaie,8 linguri faina ,5 gr praf de copt,un praf de sare
- crema:4 galbenusuri,200 gr zahar,250 ml vin alb dulce, 1 plic gelatina ,250 gr frisca,zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
- frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata sau dupa imaginatie .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu