Tarta cu piersici
Ingrediente:
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- 1-2 linguri apa rece
- 2 linguri zahar pudra
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 5 linguri de zahar
- 300 ml smantana de frisca
- 1 compot piersici
- anason
Mod de preparare:
Din faina ,unt,zahar pudra si apa rece framantam un aluat elastic ,nelipicios ,pe care il strangem sub forma de minge ,il invelim in folie de plastic si il dam la rece pentru o ora .Intindem aluatul cu sucitorul si acoperim fundul si peretii unei forme de tarta.Scurgem zeama de la compot ,punem anasonul si il punem pe foc sa dea un clocot .In siropul fierbinte punem piersicile taiate felii ,acoperim cu un capac si lasam 15 minute ,dupa care scurgem fructele si le asezam peste blatul de tarta .
Din praful de budinca ,zahar si lapte fierbem o budinca dupa indicatiile de pe plic(va iesi putin mai groasa) .In budinca racorita usor adaugam smantana ,omogenizam si turnam peste fructe .Daca dorim putem opri putin aluat de tarta din care vom face figurine cu care ornam deasupra.Punem tarta la cuptor pentru 40 de minute ,o lasam sa se raceasca ,apoi taiem felii.
2 comentarii:
Cu siguranta a fost foarte buna si aromata!
Intr-adevar a fost buna si aromata.
Trimiteți un comentariu