Publicat de
Ecaterina Mihaela
Inghetata cu fistic si sofran
Ingrediente:
- 100 gr fistic macinat
-
- 1/2 l lapte
- 4 galbenusuri
-
- 200 gr zahar
-
- sofran
-
- ciocolata amaruie rasa ptr decor
Mod de preparare:
Clocotiti
100 ml lapte si turnati peste fisticul macinat .Clocotiti 100 ml lapte
si turnati cateva firicele de sofran .Amestecati pana ce sofranul se
dizolva complet ,apoi turnati peste restul de lapte.Frecati
galbenusurile de ou cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza
volumul ,apoi adaugati fisticul oparit si restul de lapte in fir
subtire ,amestecand continuu.Puneti vasul la bain-marie sau foc mic si
amestecati pana se ingroase .Dati jos si amestecati pana se raceste
,apoi turnati inghetata intr-o forma uda si dati la congelator pentru
cel putin 3 ore .Amestecati din cand in cand .Serviti inghetata ornata cu
ciocolata rasa.
1 comentarii:
E de vis inghetata asta. De mult imi propun sa o fac si eu...dar urmeaza :)
Trimiteți un comentariu