Briose cu faina de migdale si inghetata de branza si capsune
Ingrediente:
- pentru briose:150 gr faina de migdale, 1 lingura faina ,3 linguri zahar,5 gr praf de copt,2 linguri apa minerala,3 oua ,scortisoara macinata
- pentru inghetata de branza si capsune:200 gr capsune,200 gr branza dulce ,4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,100 ml frisca
- pentru sos:200 gr ciocolata,1 pahar de apa ,1 lingurita amidon,1 lingurita unt,1 lingura rom
Mod de preparare:
Pentru inghetata de branza si capsune mixam branza impreuna zaharul pana obtinem o crema fina.Batem frisca tare ,mixam capsunele .Amestecam capsunele mixate cu crema de branza ,apoi amestecam compozitia cu frisca batuta .Punem vasul la congelator pentru minim 3 ore .Amestecam din cand in cand .Pentru briose amestecam ingredientele solide bine ,apoi punem apa minerala si galbenusurile .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si amestecam cu restul ingredientelor .Punem compozitia in forme de briose si dam la cuptor 15 minute
Pentru sosul de ciocolata topim ciocolata la bain-marie.Desfacem amidonul in apa si il punem peste ciocolata .Amestecam continuu pana compozitia se ingroase.Cand este gata adaugam untul .Scoatem vasul din bain-marie si amestecam pana se raceste compozitia. Punem romul .
Scoatem briosele coapte si le lasam sa se raceasca.Taiem un capac si punem cate o lingura buna de inghetata .Punem capacul si turnam sos de ciocolata .Ornam cu capsune date prin sosul de ciocolata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu