Publicat de
Ecaterina Mihaela
Sos picant de rosii
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 linguri zahar
- 1 conserva de rosii descojite sau 500 gr rosii proaspete
- 2 linguri pasta de gogosari sau 1 ardei gras rosu
- sare
- piper negru macinat
- busuioc maruntit
- 2 foi de dafin
- pudra de chilli
Mod de preparare:
Puneti zaharul la foc mic intr-ocraticioara .Lasati sa se caramelizeze usor ,apoi adaugati ceapa taiata solzisori.Lasati inca putin ,scuturand usor craticioara,apoi adaugati rosiile ,pasta de gogosari sau ardeiul gras taiat fasii si foile de dafin.Lasati sa fiarba pana sosul se ingroase.Cand este aproape gata adaugati sare ,piper,pudra de chilli si busuiocul maruntit.Dati jos ,scoateti foile de dafin si mixati bine compozitia.Serviti sosul cu pizza sau la gratar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu