Piept de pui cu piure de mazare si sos de patrunjel
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui
- 200 gr mazare
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 1 frunza de dafin
- maghiran
- 1 lingura faina
- 150 ml lapte
- 1 lingura smantana
- patrunjel verde
- condimente pentru pui (boia ,ghimbir,usturoi,chilli,rozmarin
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui ,il stergeti apoi il condimentati cu un amestec de boia ,chilli,rozmarin ,ghimbir si lingura de ulei si il dati la rece.Puneti mazarea in apa clocotita cu putina sare si frunza de dafin pana se inmoaie .Cand este aproape gata adaugati maghiranul maruntit ,lasati cateva minute si dati jos.Scoateti foaia de dafin ,scurgeti zeama si mixati amestecul.Adaugati untul fierbinte( 1 lingura) ,piper macinat si cate putina zeama pana la consistenta dorita.
Pentru sosul de patrunjel topiti restul de unt intr-o craticioara.Adaugati faina ,amestecand continuu.Stingeti cu laptele si amestecati pana sosul se ingroase.Dati jos si amestecati cu smantana si piper.Inainte de servire adaugati patrunjelul tocat fin.
Prajiti pieptul de pui pe gratarul incins si il serviti cu cate o lingura piure de mazare si sos de patrunjel.
4 comentarii:
Foarte frumoasa prezentarea.
Vai cat de bine arataaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!O nebunie !
Pot sa vin si eu la cina ?
Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.
Multumesc ,Valentina !
Bineinteles ,cu mult drag va primesc ,doar ca drumul este cam lung !
Trimiteți un comentariu