Ficatei de pui la pachet
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foitaj
- 400 gr ficat de pui
- 1 conserva ciuperci feliate
- 1 ceapa
- sare
- piper
- cimbru macinat
- 1 ou pentru uns
- 2 linguri ulei
- seminte de susan
- pentru sosul de afine:1 borcan dulceata de afine,1 cana vin cabernet,1 lingura zahar,piper Cayenne
Mod de preparare:
Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins.Spalam ficateii bine ,ii curatam de pielite si ii taiem bucati mai mici.
Cand ceapa a devenit translucida ,adaugam ficateii ,amestecam continuu pana se albesc pe toate partile ,apoi adaugam ciupercile clatite si scurse.Punem cimbru si piperul si lasam la foc ,amestecand din cand in cand pana scade zeama.Potrivim de sare ,dam jos si lasam sa se raceasca.
Intindem aluatul de foitaj dezghetat si il taiem in patrate potrivite ca marime.Punem la mijlocul fiecarui patrat din compozitia de ficat cu ciuperci,apoi aducem pe rand toate laturile spre interior.Intoarcem invers pachetelul format ,il ungem cu oul batut bine si il presaram cu seminte de susan.Asezam pachetelele intr-o tava si dam la cuptor la temperatura mare pana se rumenesc.
Pentru sosul de afine punem la fiert intr-o craticioara dulceata cu zaharul ,vinul si piperul .Lasam sa fiarba pana incepe sa se lege.Servim pachetelele cu sos de afine.
4 comentarii:
Waw....fabulos !!! Sunt sigura ca a fost ceva delicios.
Te superi daca am sa-ti fur reteta ???
E o idee minunata...si cred ca se pot servi si calde si reci.....
Te tzuc cu drag !
Foarte buna reteta, un mod delicios de a gati ficateii!! O zi frumoasa ;)
Bineinteles ca nu ma supar .Sunt foarte bunei ,iar daca iti place mai dulce poti amesteca in compozitia cu ficatei putin sos.Sunt la fel de bune si calde si reci ,te asigur ca o sa fie o adevarata batalie pe ele.
Multumesc , Paula ,intr-adevar am gasit o modalitate de a face mofturosii casei sa manance ficatei .
Trimiteți un comentariu