Croissant surpriza
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui
- 200 gr spanac
- 400 gr aluat de patiserie
- sare
- piper macinat
- 2 linguri zahar
- 1 ceapa
- 1 conserva rosii
- 1/2 ardei gras sau 2 linguri pasta de ardei
- 1 foaie de dafin
- chilli pudra
- 2 linguri ulei
- 1 ou
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui ,il tamponam cu un servet absorbant si il presaram cu sare si piper ,dupa care il lasam la rece 10-15 minute.Il prajim in uleiul incins pe ambele parti si il scoatem pe hartie absorbanta.Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Intindem aluatul de patiserie,asezam oblic ,pe o parte pieptul pe pui si il acoperim cu spanac.Rulam aluatul ,bagand colturile inauntru.Asezam croissantele intr-o tava unsa cu unt,le ungem cu ou ,le intepam cu furculita si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Pentru sos punem la caramelizat zaharul.Cand a inceput sa se schimbe culoarea ,adaugam ceapa taiata felii,lasam putin, clatinand vasul ,apoi adaugam conserva de rosii ,ardeiul gras,foaia de dafin ,piperul ,sare si pudra de chilli.Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase ,dam jos si mixam compozitia.Daca rosiile nu sunt prea acrisoare potrivim gustul cu o lingura de otet din vin rosu..
Servim croissantele cu sos .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu