Recent Posts

duminică, 25 noiembrie 2012

Tort cu crema ganache si visine.



Tort cu  crema ganache  si visine



Tort cu crema ganache

Ingrediente pentru Tort cu  crema  ganache  si visine:

  • blat:6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,2 linguri cacao,un praf de sare
  • crema:700 ml frisca lichida,500 gr ciocolata,400 gr visine  congelate
  • glazura:200 gr ciocolata,4 linguri frisca lichida,visine

Mod de preparare pentru Tort cu  crema  ganache  si visine:

  Pentru prepararea tortului cu crema ganache faceti mai intai blatul .
 Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare  pana cand compozitia se intareste.Adaugati galbenusurile si uleiul si bateti in continuare.Cerneti faina amestecata cu cacao si amestecati usor cu o lingura de lemn de sus in jos pana compozitia se omogenizeaza.Turnati compozitia intr-o forma de tort tapetata si dati la cuptor pana trece proba scobitorii.Lasati sa se raceasca ,apoi taiati in 3 felii pe orizontala.
Puneti frisca lichida si ciocolata rupta bucatele pe foc mic si amestecati continuu pana se infierbanta si ciocolata se topeste.Dati jos,lasati sa se raceasca ,apoi lasati-o la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.Mixati pana compozitia se intareste.
Visinele ,fara samburi se pun la foc cu 350 ml apa si 2-3 linguri zahar.Se lasa sa dea 2-3 clocote ,se scurg si se lasa sa se raceasca.
Montati tortul in forma in care a fost copt.Alternati felii de blat insiropate cu zeama de la visine cu randuri de crema peste care punem visine in cercuri concentrice.Ultimul strat sa fie de crema.
Dati la rece pentru 2-3 ore.Pentru glazura topiti la bain-marie ciocolata cu frisca ,lasati-o sa se raceasca  putin apoi turnati-o deasupra.Ornati-o dupa priceperea fiecaruia.Eu am facut floricele din putina crema pastrata si am pus visine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...