Publicat de
Ecaterina Mihaela
Chec cu aroma de cafea si fulgi de migdale
Ingrediente pentru Chec cu aroma de cafea si fulgi de migdale :
- 4 oua
- 250 gr faina
- 100 gr unt
- 150 gr zahar
- 100 gr ciocolata
- esenta de cafea
- 5 gr praf de copt
- 1 lingura cacao
- fulgi de migdale
- 100 gr ciocolata pentru glazura(daca aveti cu aroma de cafea)+1 lingura frisca lichida
Mod de preparare pentru Chec cu aroma de cafea si fulgi de migdale:
Bateti spuma untul si zaharul ,apoi adaugati galbenusurile,unul cate unul,ciocolata topita la bain-marie si esenta de cafea.Cerneti faina amestecata cu praful de copt si cacaua si omogenizati bine compozitia.Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare si amestecti-le usor cu compozitia.Turnati compozitia intr-o forma de chec tapetata un unt si faina.Presarati fulgi de migdale. ,pe care ii impingeti usor cu lingura.Coaceti aproximativ 35 de minute sau pana trece proba scobitorii.Lasati sa se raceasca ,apoi turnati glazura de ciocolata(ciocolata si frisca lichida se topesc la bain-marie ,fara a fierbe,apoi se lasa sa se racorteasca usor) si fulgii de migdale.Lasati putin la rece,apoi taiati felii.
1 comentarii:
O bunatate de chec!
Trimiteți un comentariu