Publicat de
Ecaterina Mihaela
Sarmale in foi de varza
Ingrediente pentru Sarmale in foi de varza :
- 1 kg carne tocata amestec(porc si vita)
- 2 cepe
- 2 linguri orez
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- boia de ardei
- pasta de tomate
- foi de dafin
- 1 varza acra
- 2 linguri ulei
Mod de preparare pentru Sarmale in foi de varza:
Se toaca ceapa fin si se pune la calit in uleiul incins.Se picura putina apa ,apoi se adauga boiaua de ardei.Se da ceapa jos si se amesteca cu carnea tocata,orezul spalat,sare,piper si cimbru macinat.Se omogenizeaza compozitia si se lasa la frigider 1 - 2 ore.Intre timp varza se desface in foi ,care se clatesc bine cu apa si se scurg.Se imparte fiecare foaie in 2-3 parti ,in functie de cat este de mare .Pe fiecare foaie de varza se pune cate o ingura de compozitie si se ruleaza ,aducand marginile catre interior .Se pun sarmalele intr-un vas ,de preferat de ceramica .Intre straturile de sarmale se pun cateva frunze de dafin si cimbru.Se acopera cu apa si se pune la fiert la foc mic.Cand sunt fierte de trei sferturi se pune pasta de tomate.Se da vasul la cuptor pana scade.Se servesc sarmalele fierbinti cu mamaliga , smantana si ardei iute .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu