Plachie de peste
Ingrediente Plachie de peste :
- 1 kg peste dupa preferinta(puteti folosi peste mai mare fara oase,sau mai mic pe care il marinati cateva ore )
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura pasta de tomate
- piper boabe
- foi de dafin
- usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- vin alb
- 1 conserva de rosii sau rosii proaspete
Mod de preparare Plachie de peste :
Pentru aceasta plachie eu am folosit peste mic ,cu oase ,pe care l-am marinat .Pentru marinare ai nevoie de otet,sare,piper boabe si foi de dafin.Cureti pestele,il tai bucati,il speli,apoi il crestezi oblic din loc in loc .Il pui intr-un vas,presari putina sare,pui foile de dafin si piperul si il acopei cu otet.Il acoperi si il dai la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi ,avand grija sa il intorci din cand in cand pentru a se marina pe toate partile.Inainte de a-l pregati cu cateva ore il scoti din otet si il pui in apa rece.Schimbi din cand incand apa.Repeti operatiunea de cateva ori pentru a elimina surplusul de sare si otet,apoi il pui la scurs.
Tai ceapa solzisori si o pui la distuit in uleiul incins impreuna cu morcovul taiat rondele subtiri si ardeiul fasii sau cubulete.
Cand s-au inmuiat adaugi rosiile cubulete ,lasa sa dea cateva clocote si opresti focul.Torni compozitia intr-un vas termorezistent ,pui deasupra pestele ,adaugi 1 foaie de dafin,piper,usturoiul si dai vasul la cuptor.Daca ai folosit peste mare ,pe care nu l-ai marinat pui un pahar de vin alb sec si putina zeama de lamaie pentru a-i da un gust de dulce-acrisor.Daca pestele este marinat in prealabil si este mai acrisor poti atenua gustul cu o lingurita de zahar.Lasi vasul la cuptor pana scade.Servesti plachia cu patrunjel verde tocat deasupra si ca sa alunece mai usor iti uzi din cand in cand gatul cu un vin alb sec .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu