Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tarta cu nectarine si aroma de cafea
Ingrediente Tarta cu nectarine si aroma de cafea :
- 260 gr biscuiti cu cacao
- 130 margarina sau unt
- esenta de cafea
- 2 pachete budinca cu aroma de frisca
- 5 linguri zahar
- 600 ml lapte
- esenta de vanilie
- 100 gr margarina
- 3 nectarine
- 1 plic gelatina
- 1 lingura zahar
- menta verde ptr ornat (optional)
Mod de preparare Tarta cu nectarine si aroma de cafea:
Se topeste margarina. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina si esenta de cafea.Se intinde compozitia intr-o forma de tarta tapetata cu folie alimentara,tapetand fundul si marginile formei .Se da la rece .Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic .Se da jos si se amesteca cu margarina (100 gr) si esenta de vanilie.Se lasa sa se raceasca usor si se toarna in forma de tarta.Nectarinele se taie felii subtiri si se intind in cercuri concentrice peste budinca racita..Gelatina se pune la hidratat in 150 ml apa rece.Se pune la foc impreuna cu zaharul si se lasa sa se infierbante ,fara a fierbe.Se da jos,se pune esenta de cafea si se lasa sa se raceasca ,apoi se toarna peste fructe .Se lasa la frigider pentru cel putin o ora .Se decoreaza cu frunze de menta .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu