Mini tarte cu jeleu de struguri
Ingrediente Mini tarte cu jeleu de struguri:
- ptr tarte :3 oua,6 linguri zahar,1 lingura cacao,2 linguri ulei,2 linguri apa,4 linguri faina,1 lingurita praf de copt
- ptr jeleu:500 gr struguri albi,150 ml vin alb dulce,130 gr zahar,1/2 baton scortisoara,coaja de portocala,1 plic de gelatina
- ptr glazura:100 gr ciocolata menaj,2 linguri frisca lichida
Mod de preparare Mini tarte cu jeleu de struguri :
Separati galbenusurile de albusuri.Bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase.Adaugati galbenusurile, omogenizati,apoi uleiul ,apa si coaja de portocala.
Amestecti faina cu praful de copt si cacaua si turnati-le in ploaie peste compozitie.Omogenizati compozitia amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.
Turnati compozitia in forme de tarta unse cu unt si tapetate cu faina.Puneti formele in tava mare de la aragaz.Puneti la cuptor pana sunt gata.Lasati sa se racoreasca,apoi scoateti tartele din forme.
Pentru jeleul de struguri puneti boabele de strugure impreuna cu vinul,coaja de portocala si scortisoara intr-un vas.Zdrobiti usor boabele de struguri.Fierbeti cateva minute pana strugurii se inmoaie,apoi treceti amestecul prin sita.
Completati cu apa pana la 500 ml.Intr-o cana puneti 70 ml de zeama si gelatina la hidratat.
Puneti restul lichidului impreuna cu zaharul la foc si fierbeti cateva clocote.Stingeti focul,puneti putin lichid peste gelatina hidratata,amestecati ,apoi turnati gelatina peste tot lichidul.Lasati sa se raceasca,dar nu sa se intareasca,si umpleti formele de tarta cu jeleul.Lasati sa se intareasca apoi puneti deasupra glazura de ciocolata.
Pentru glazura topiti ciocolata la microunde impreuna cu frisca lichida fara a fierbe si omogenizati.
2 comentarii:
Wow ce bine arataaaa !!!
Multumesc,Vio.Primisem niste strugurei cam acrisori asa ca m-am gandit sa fac ceva cu ei.Au iesit delicioase.
Trimiteți un comentariu