Tarta cu ficatei de pui si ciuperci
Ingrediente Tarta cu ficatei de pui si ciuperci
- ptr blat :1 ou,2-3 linguri smantana,130 gr margarina,300 gr faina,sare,1-2 linguri apa rece
- ptr umplutura :300 gr ficatei de pui,1 conserva ciuperci,3 oua,100 gr cascaval ras,3 linguri ulei, 1 ceapa,sare,piper,cimbru macinat,1 ardei gras rosu )
Mod de preparare Tarta cu ficatei de pui si ciuperci :
Cerneti faina intr-un castron.Puneti margarina taiata cubulete si sare si amestecati. Puneti oul batut,smantana si framantati pana obtineti un aluat potrivit de tare,nelipicios.Daca este nevoie adaugati 1-2 linguri apa rece.Puneti aluatul la rece ptr 30 de minute.Curatati ceapa ,tocati fin si caliti-o in uleiul incins.Adaugati ciuperce scuse si clatite.Caliti cateva minute,apoi adaugati ardeiul gras taiat julien si ficateii taiati cubulete mai mici.Lasti pana ficateii s-au albit bine ,fara a se praji.
Dati jos si lasati la racit.
Dupa ce s-au racit ,amestecati cu sare ,piper,cimbru,ouale si cascavalul ras.
Ungeti tava cu margarina si tapetati cu faina.
Intindeti aluatul de tarta ceva mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa.Intindeti-o in tava,intepati-o cu o furculita din loc in loc,apoi turnati umplutura.Acoperiti cu bucatile de aluat ce trec peste forma.Dati la cuptor pana este gata si se aureste frumos.Pentru un aspect mai frumos ungeti tarta cu un galbenus batut cu o lingura de apa .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu