Publicat de
Ecaterina Mihaela
Mancare de vinete
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 3 vinete
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
- boia iute
- 3-4 catei usturoi
- 3 linguri ulei
- 500 gr rosii bine coapte
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Tocati ceapa fin si puneti la calit in uleiul incins.Adaugati ardeiul gras taiat cat mai mic.Vinetele puteti sa le folositi fie coapte,fie proaspete.Daca sunt proaspete le curatati,le taiati rondele si presarati putina sare.Le lasati la scurs 30 de minute,apoi le treceti printr-un jet de apa rece,apoi le puneti peste ceapa si ardei Acoperiti vinetele cu apa si le lasati sa fiarba.Daca folositi vinete coapte,coaceti vinetele pe o plita la foc iute,le intoarceti bine pe toate partile,apoi le luati.Le taiati in doua,apoi cu o lingura de lemn scoateti continutul jumatatilo de vanata.Lasati vinetele la scurs ,apoi puteti sa le folositi mancare.Puneti vinetele coapte peste ceapa si ardei,apoi puneti doar putina apa,deoarece nu mai au nevoie de prea multa fierbere.Lasati sa fiarba 10 minute,apoi adaugati rosiile mixate ,sare,piper,foile de dafin,usturoiul taiat felii,boiaua dulce si iute si lasati sa fiarba pana scade.Serviti calda sau rece presarata cu patrunjel verde tocat fin.
1 comentarii:
N-am gasit ceva mai frumos despre Blogger: Weekend Passion pe tot internetul!
Here is my web blog pensiuni
Trimiteți un comentariu