Inghetata de pepene galben cu mascarpone
Ingrediente :
- 3 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 120 ml lapte
- 1 lingura esenta de vanilie
- 200 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 350 gr miez de pepene galben
- un praf de sare
- menta verde si ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare :
Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca bine.Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroase.Se da jos se adauga vanilia si se lasa la racit.In crema de oua racita se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.
Miezul de pepene il mixam si il adaugam comopzitiei impreuna cu frisca batuta spuma tare.
Turnam compozitia intr-un vas si il dam la congelator.Amestecam inghetata din ora in ora de 2-3 ori pentru a nu se forma ace de gheata.
Servim inghetata in cupe ornata cu ciocolata rasa si frunza de menta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu