Chec cu portocale si ciocolata
Ingrediente:
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 4 linguri zeama de portocale
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
- un plic zahar vanilat
- coaja rasa de portocala
- 50 gr ciocolata amaruie
- zahar pudra vanilat ptr ornat
Mod de preparare:
Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa.Se adauga galbenusurile,apoi coaja de portocala,uleiul si zeama de portocala.Se amesteca faina cernuta cu praful de copt si ciocolata rasa si se toarna in ploaie.Se omogenizeaza compozitia si toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se serveste rece pudrat cu zahar .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu