Publicat de
Ecaterina Mihaela
Inghetata de vanilie
Ingrediente :
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 500 ml lapte caldut
- 1 lingurita amidon
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 250 ml frisca lichida
- 100 gr stafide
- 2 linguri rom
Mod de preparare :
S
e pun stafidele la inmuiat in rom,amestecand din cand in cand. Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se raceste.Se pune esenta de vanilie,stafidele (dupa preferinta cu rom cu tot sau scurse ) si frisca batuta spuma tare.Se omogenizeaza compozitia ,se toarna intr-un vas si se pune la congelator.Se amesteca din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu