Recent Posts

miercuri, 7 octombrie 2020

Zacusca de fasole la crock-pot

 

Zacusca de fasole


Ingrediente:

  • 300 gr fasole uscata
  • 300 gr morcov
  • 500 gr ceapa
  • 1 kg ardei kapia copt(dupa ce l-am copt, am scos cotoarele si pielea)
  • 300 ml ulei
  • 500 ml rosii pasate
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat
  • 3 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • boia iute dupa gust
Mod de preparare:
Spalam fasolea in mai multe ape, apoi o acoperim cu apa si dam cateva clocote.Scurgem apa, apoi o acoperim cu apa cat sa o depaseasca cu cateva degete si o lasam la rece peste noapte.
A doua zi scurgem apa si o punem din nou la fiert  cu apa cat sa o depaseasca pana fasolea se inmoaie.
Scurgem apa si punem fasolea deoparte.Eu am pasat o parte din boabe deoarece aveam fasole cu bob mare. 
Mixam ardeiul kapia pe care in prealabil l-am copt, am scos pieile si cotoarele.
Intr-o tigaie puneam ceapa tocata fin cu putina sare la calit in ulei. Dupa ce se inmoaie usor adaugam morcovul ras si lasam pana se inmoaie si morcovul.
In vasul aparatului Crock-Pot punem rosiile,ardeiul kapia, fasolea uscata, apoi amestecul de ceapa, morcov si ulei.
Pornim aparatul de gatit  pe pozitia High pentru aproximativ 5 ore.
Cu o ora inainte de a fi gata adaugam sare, piper, foile de dafin, cimbru si optional boia iute.
Punem zacusca fierbinte in borcanele sterilizate la cuptor, le punem capacele si le acoperim cu prosoape sau patura pana a doua zi.
Etichetam borcanele si le depozitam  la rece.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...