Recent Posts

joi, 4 iunie 2020

Supa crema de fasole verde



Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 400 gr fasole verde  congelata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml smantana
  • 150  gr ciuperci din conserva
  • 4 catei de usturoi
  • rozmarin verde
Mod de preparare:
Curatam ceapa, o spalam si o taiem in bucatele mai mari.O punem la calit in 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam 2 catei de usturoi taiati marunt. Lasam putin sa isi elibereze aroma, apoi stingem cu  500 ml apa. Cand apa clocoteste punem cartoful curatat, spalat si taiat cuburi de marime potrivite si foaia de dafin.Fierbem 5 minute, apoi adaugam fasolea  verde. Fierbem 15 minute.Scoatem foaia de dafin si mixam compozitia.

Daca este nevoie subtiem crema cu putina apa, potrivim de sare si piper si mai dam cateva clocote.
Diluam smantana cu putina apa calda si turnam peste supa crema. Lasam sa se infierbinte. fara a mai da in clocot si oprim focul.
Intr-o tigaie punem uleiul ramas.Cand uleiul este incins punem usturoiul feliat, rozmarinul, apoi ciupercile scurse. Le rumenim usor.
Servim supa crema decorata cu ciupercile calite si extra smantana.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...