Recent Posts

vineri, 26 iunie 2020

Sirop de visine


Sirop de visine

Ingrediente:
  • 3 kg visine
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele.
Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita.
Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
A doua zi amestecam bine  visinele si le scurgem, presandu-le usor.
Cantarim cantitatea de zeama obtinuta si adaugam aceeasi cantitate de zahar si zeama de lamaie.
Fierbem  siropul, spumand mereu pana zaharul se topeste si siropul se leaga,  dar nu este prea gros.
Punem siropul cand este gata in sticle pe care  le inchidem etans si le acoperim cu un prosop pana a doua zi.

Visinele ramase putem sa le facem gem, sa le pastram in pungi la congelator  pentru a le folosi la prajituri sau sa le deshidratam.


Sirop de visine

Sirop de visine



Sirop de visine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...