Ce poate fi mai bun si mai usor de facut intr-o zi de vara decat o portie de dovlecei la gratar?
Ii feliem, ii presaram cu sare, apoi, dupa ce s-au scurs ii prajim la gratar,Ii servim cu usturoi si putin ulei de masline,cu sos tzatzik, cu branza si rosii ori cu ce mai dorim noi.
Ingrediente:
- 2 dovlecei cat mai tineri
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliel fie pe lungime, fie in rondele.
Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora.
Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie.
Avem grija sa nu ii uscam de tot.
Scoatem dovleceii intr-un vas.
Pisam usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline.
Turnam peste dovlecei si amestecam usor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu