Recent Posts

luni, 2 iulie 2018

Alba ca zapada

Alba ca zapada



Alba ca zapada

Ingrediente:

foi:
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 2 oua intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
crema:

  • 600 ml lapte
  • 150gr faina
  • 200 gr zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 250 gr unt
  • nuca de cocos fulgi pentru decor

Mod de preparare:

Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie , sarea si incepem sa punem faina. Dupa ce am pus 300 gr faina punem praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita zeama de lamaie. Punem in continuare faina  pana obtinem un aluat nelipicios care se intinde usor. Impartim aluatul ijn 4 parti egale. Intindem fiecare foaie pe hartie de copt , o intepam cu o furculita din loc in loc si o coacem pe fundul unei tavi. Coacem pe rand toate foile pana incep sa se rumeneasca usor.
Pentru crema punem intr-o craticioara laptele si zaharul. Punem faina intr-un castron si adaugam cate 1lingura lapte rece(din cei 600 ml) pana se omogenizeaza. Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam peste restul de lapte. Punem vasul la foc mic si fierbem amestecand continuu pana se ingroase. Dam jos si  adaugam 50 gr unt si amestecam energic pana se incorporeaza. Lasam sa se raceasca, apoi punem zeama si coaja de lamaie.
Mixam restul de unt, apoi adaugam cate putina crema in el pana incorporam toata crema. Montam prajitura alternand foile cu crema. Peste ultimul rand de crema presaram fulgi de cocos. Dam prajitura la rece pana a doua zi.
Alba ca zapada

Alba ca zapada

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...