Recent Posts

duminică, 29 aprilie 2018

Sarmale cu urda in foi de dragavei

Sarmale cu urda in foi de dragavei

Sarmale cu urda in foi de dragavei

Ingrediente:

  • 250 gr urda
  • 2 linguri orez
  • 1/2 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare:

Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare,timp de 10-12 minute apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca.
Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie adaugam morcovul. Il lasam cateva minute, amestecand ocazional, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca. Amestecam urda cu orezul, ceapa calita cu morcovul, sare, piper, cimbru.
Sarmale cu urda in foi de dragavei
Alegem foi de dragavei mai mari, pe care le spalam si le taiem partea groasa de la tija.
Punem la foc o cratita cu apa si putina sare si cand aceasta se infierbanta, fara a fierbe, punem pe rand 1-2 foi de dragavei, pe are le vom scoate imediat si le vom lasa sa se raceasca.
Pe fiecare foaie de dragavei racita asezam cate o lingurita plina din compozitie si o rulam ca pe o sarma normala. Introducem capetele inauntru. Asezam sarmalele  intr-un vas, punem foaua de dafin, pasta de rosii, sare, piper, putin cimbru si le acoperim  cu apa. Fierbem la foc mic 15-20 de minute.Daca pasta de rosii nu este acrisoara putem adauga in loc de apa bors clocotit separat.
Sarmale cu urda in foi de dragavei

Sarmale cu urda in foi de dragavei

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...