Recent Posts

duminică, 18 martie 2018

Snikerdoodles cu nuci

Snikerdoodles cu nuci

Snikersdooles cu nuci
Astazi sunt a a doua varianta a acestor fursecuri minunate, dupa varianta cu cacao si cardamom, vezi reteta aici. Nu m-am hotarat  care din  cele doua este mai buna, pentru ca amandoua sunt la fel de bune, drept pentru care vor urma desigur si altele.

Ingrediente:

  • 2  1/3 cani faina
  • 5 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 pachet unt 65% grasime
  • 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua mari
  • 1/2 cana nuca macinata fin
  • 1/3 cana zahar tos +1 lingura scortisoara  pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam, pe rand cate un ou.Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine compozitia, formam o bila, pe care o punem intr-o folie de plastic si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Snikersdooles cu nuci
Rupem bucati de aluat relativ egale, pe care le modelam in maini sub forma de bila.
Intr-o farfurie amestecam zaharul tos cu scortisoara. Tavalim bilele prin acest amestec si le asezam intr-o tava pe hartie de copt.Avem nevoie de 2 tavi mari, de aragaz.
Snikersdooles cu nuci

Snikersdooles cu nuci

Snikersdooles cu nuci
Dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Scoatem tava si lasam fursecurile la racit.
Sunt delicioase langa o cafea, ceai sau lapte.
Se pot pastra pana la 5 zile in recipiente etanse.
Snikersdooles cu nuci

Snikersdooles cu nuci

Snikersdooles cu nuci

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...