Recent Posts

sâmbătă, 24 martie 2018

Mancare de spanac cu ciuperci

Mancare de spanac cu ciuperci


Mancare de spanac cu ciuperci
Acum in post, cautam diferite variante de retete, cat mai sanatoase, consistente si cu calorii putine. Asa  s-a intamplat si cu aceasta reteta de spanac. A fost imbunatatita cu ciuperci si'' legata'' cu 1 lingura faina de naut.Are un gust  minunat.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 400 gr spanac frunze  proaspat
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura faina de naut
  • sare
  • piper negru macinat
  •  1 legatura marar verde

Mod de preparare:

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida adaugam ciupercile curatate si tocate lamele. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase  zeama. Ridicam capacul si amestecam ocazional pana ciupercile sunt gata si zeama a scazut.
Intre timp curatam spanacul si il spalam bine, apoi il  punem la foc in apa clocotita cu putina sare. Il lasam sa dea 2-3 clocote, apoi il scurgem, pastrand zeama.
Cand zeama a scazut de pe ciuperci adaugam pasta de ardei, apoi spanacul oparit. Amestecam energic pentru cateva minute, apoi stingem cu zeama de la spanac cat sa acopere si sa depaseasca spanacul. Punem sare dupa gust, piper si fierbem  cateva minute. Punem faina de naut intr-o ceasca, adaugam 2-3 linguri apa rece si omogenizam, apoi turnam peste spanac. Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute. Inainte de a fi gata adaugam mararul verde tocat fin.

Mancare de spanac cu ciuperci

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...