Recent Posts

marți, 27 februarie 2018

Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella

Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella


Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 galbenus
  • 100 ml lapte
  • 30 gr unt+pentru uns forma
  • cimbru uscat
  • 200 gr mozzarella

Mod de preparare:

Spalam bine cartofii si ii curatam de coaja. Ii spalam din nou si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert 15 minute in apa cu putina sare. Scurgem apa, apoi ii presam si i amestecam cu untul si lapte fierbinte cat sa iese un piure putin mai subtire decat il facem in mod normal. Adaugam sare, piper dupa gust, putin cimbru si galbenusul si omogenizam. Ungem un vas termorezistent cu unt, punem piureul, apoi asezam deasupra felii de mozzarella. Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. Servim piureul ca fel principal langa o salata verde sau ca garnitura langa gratar.
Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella

Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...