Recent Posts

duminică, 19 octombrie 2014

Paine de secara cu seminte

Paine de secara cu  seminte

Paine de secara cu  seminte

 Acum ca a trecut vara si putem porni din nou cuptorul am deschis  o noua sesiune de testat paine de casa . Astazi am vrut o paine mai consistenta asa ca am facut paine de secara , faina neagra si seminte .

Ingrediente pentru Paine de secara cu  seminte :

  • 350 gr faina de secara
  • 350 gr faina  neagra+pentru presarat blatul
  • 450 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • amestec de seminte(susan , mei , floarea soarelui , dovleac )

Mod de preparare pentru Paine de secara cu  seminte :

 Amestecam faina de secara cu cea neagra .(faina trebuie tinuta la temperatura camerei )
In apa calduta punem sarea , zaharul , drojdia si uleiul de masline . O amestecam bine si o lasam cateva minute pana drojdia se dizolva .
Facem o adancitura in faina si  turnam cate putina apa . Incepem sa framantam pana   aluatul nu se mai lipeste de maini . Punem semintele si framantam bine pana semintele se distribuie in tot aluatul Acoperim cu un prosop si lasam aluatul la cald pana isi dubleaza volumul .

Dupa ce  aluatul a crescut , il scoatem pe un blat  il framantam bine si il impartim in doua .Modelam 2 paini pe care le punem in tavi unse cu ulei sau margarina .
Lasam painea sa creasca din nou .
Dam tavile la cuptorul preincalzit  pana se rumeneste .








Paine de secara cu  seminte















1 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Arata foarte bine painica, felicitari!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...