Recent Posts

duminică, 12 octombrie 2014

Lasagna cu spanac si dovleac

Lasagna cu spanac si dovleacLasagna cu spanac si dovleac

Ingrediente pentru Lasagna cu spanac si dovleac:

  • 6 foi lasagna
  • 300 gr spanac proaspat
  • 500 gr dovleac placintar
  • sos de rosii(400 ml pulpa de rosii ,sare , piper macinat ,  un catel de usturoi , 1 lingura ulei de masline ,`1 lingurita zahar busuioc uscat)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara macinata
  • 100 gr parmezan ras

Mod de preparare pentru Lasagna cu spanac si dovleac :

Incintam o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat , spalat si scurs . Presaram sare  si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine . Dam jos si presaram un  praf de nucsoara .
Dovleacul  il taiem bucati , ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana se inmoaie .Cand s-a inmuiat scoatem miezul , il presaram  cu sare si piper si o lingura ulei de masline si il  amestecam bine .
Incintam intr-o craticioara uleiul de masline si adaugam usturoiul taiat fin . Punem pulpa de rosii , sare , piper , zahar ,  busuiocul uscat si fierbem 5 minute  pana sosul se ingroase usor .
Fierbem intr-o cratita  apa cu putina sare si  punem foile de lasagna , pe rand , cate 1-2 minute , sa se inmoaie usor .
Intr-o tava punem  sos de rosii cat sa acopere fundul si asezam 2 foi de lasagna ,  cat sa acopere fundul tavii . Asezam dovleacul , punem alte 2 foi , spanacul , apoi ultimele 2 foi de lasagna . Turnam deasupra sosul de rosii si dam la cuptor .Cand este aproape gata presaram deasupra parmezanul ras si lasam sa se rumeneasca frumos .
Lasagna cu spanac si dovleac

Lasagna cu spanac si dovleac
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...