Recent Posts

marți, 10 iunie 2014

Inghetata de caise cu mascarpone

Inghetata de caise cu mascarpone


Inghetata de caise cu mascarpone

Ingrediente pentru Inghetata de caise cu mascarpone :

  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 300 gr caise  sau un borcan de compot de caise .

Mod de preparare pentru Inghetata de caise cu mascarpone:

Daca folositi compot de caise scurgeti fructele , scoateti samburii  , apoi le mixati bine .Daca folositi caise proaspete le spalati , le scoateti samburii, apoi  le mixati .
Intr-un vas cu fundul dublu puneti galbenusurile si le frecati bine mai intai cu sare , apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul  .Adaugati laptele caldut si amestecati intr-una la foc mic pana compozitia se ingroase  , fara a fierbe .
Dati compozitia jos si o lasati sa se raceasca . In compozitia racita adaugati mascarponele , omogenizati , apoi adaugati piureul de caise si frisca batuta spuma .
Turnati comozitia intr-o forma cu capac pe care o dati la congelator        , amestecand  din cand in cand in ea .
Serviti inghetata simpla sau cu sos caramel .
Inghetata de caise cu mascarpone

Inghetata de caise cu mascarpone

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...