Recent Posts

vineri, 5 aprilie 2013

Piept de pui cu piure de mazare si sos de patrunjel

Piept de pui cu piure de mazare si sos de patrunjel


Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui
  • 200 gr mazare
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 1 frunza de dafin
  • maghiran
  • 1 lingura faina
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura  smantana
  • patrunjel verde
  • condimente pentru pui (boia ,ghimbir,usturoi,chilli,rozmarin
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare:

 Spalati pieptul de pui ,il stergeti apoi il condimentati cu  un amestec de boia ,chilli,rozmarin ,ghimbir si lingura de ulei si il dati la rece.
Puneti mazarea in apa clocotita cu putina sare  si frunza de dafin pana se inmoaie .Cand este aproape gata adaugati maghiranul maruntit ,lasati cateva minute si dati jos.Scoateti foaia de dafin ,scurgeti zeama si mixati amestecul.Adaugati  untul fierbinte( 1 lingura) ,piper macinat si cate putina zeama pana la consistenta dorita.
Pentru sosul de  patrunjel topiti restul de unt intr-o craticioara.Adaugati faina ,amestecand continuu.Stingeti cu laptele si amestecati pana sosul se ingroase.Dati jos  si amestecati cu smantana si piper.Inainte de servire adaugati patrunjelul tocat fin.
Prajiti pieptul de pui pe gratarul incins si il serviti cu cate o lingura piure de mazare si sos de patrunjel.


4 comentarii:

Valentina Mihaescu spunea...

Foarte frumoasa prezentarea.

Sidy spunea...

Vai cat de bine arataaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!O nebunie !
Pot sa vin si eu la cina ?
Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc ,Valentina !

Mihaela Cercel spunea...

Bineinteles ,cu mult drag va primesc ,doar ca drumul este cam lung !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...