Recent Posts

vineri, 14 decembrie 2012

Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale

Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale

Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale

Ingrediente pentru Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale ;

  • blat:3 oua,6 linguri zahar,3 linguri ulei,1 lingura cacao,coaja rasa de portocala,3 linguri faina,un praf de sare
  • crema:2 banane coapte bine,zeama de la o portocala,280 gr iaurt,150 gr frisca lichida,1/2 plic gelatina,150 gr zahar pudra
  • jeleu de portocale:200 ml suc proaspat de portocale ,zahar dupa gust,1/2 plic gelatina
  • decor:30 gr ciocolata rasa,frunze de menta

Mod de preparare pentru Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale :

 Pentru blat ,separati albusurile si bateti-le cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata o consistenta groasa.Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,omogenizati,apoi puneti faina cernuta ,amestecata cu cacaua.Amestecati usor cu o lingura de lemn pana la omogenizare ,apoi turnati compozitia intr-o forma de tarta cu bordura.Dati la cuptor pana trece proba scobitorii.
Pentru crema hidratati gelatina in zeama de portocala.Incalziti usor pana se dizolva ,fara a da in clocot ,apoi lasati sa se racoreasca si  amestecati cu iaurtul ,zaharul,
bananele mixate.Bateti frisca si amestecti-o in compozitie.
Rasturnati  tarta cu partea dreapta in jos,puneti crema cu un pos ,apoi dati-o la rece.Lasati-o sa se intareasca putin apoi ornati-o cu stelute de jeleu de portocala si ciocolata rasa.
Pentru jeleul de portocale puneti zeama de portocala ,zaharul si gelatina intr-un vas,lasati-o 10 minute ,apoi aduceti-o la temperatura de fierbere ,fara a da in clocot.Lasati-o sa se racoreasca si puneti-o in forme de stelute.Dati-o la frigider pana se intareste ,apoi scoateti-le cu grija .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...