Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale
Ingrediente pentru Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale ;
- blat:3 oua,6 linguri zahar,3 linguri ulei,1 lingura cacao,coaja rasa de portocala,3 linguri faina,un praf de sare
- crema:2 banane coapte bine,zeama de la o portocala,280 gr iaurt,150 gr frisca lichida,1/2 plic gelatina,150 gr zahar pudra
- jeleu de portocale:200 ml suc proaspat de portocale ,zahar dupa gust,1/2 plic gelatina
- decor:30 gr ciocolata rasa,frunze de menta
Mod de preparare pentru Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale :
Pentru blat ,separati albusurile si bateti-le cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata o consistenta groasa.Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,omogenizati,apoi puneti faina cernuta ,amestecata cu cacaua.Amestecati usor cu o lingura de lemn pana la omogenizare ,apoi turnati compozitia intr-o forma de tarta cu bordura.Dati la cuptor pana trece proba scobitorii.Pentru crema hidratati gelatina in zeama de portocala.Incalziti usor pana se dizolva ,fara a da in clocot ,apoi lasati sa se racoreasca si amestecati cu iaurtul ,zaharul,
bananele mixate.Bateti frisca si amestecti-o in compozitie.
Rasturnati tarta cu partea dreapta in jos,puneti crema cu un pos ,apoi dati-o la rece.Lasati-o sa se intareasca putin apoi ornati-o cu stelute de jeleu de portocala si ciocolata rasa.
Pentru jeleul de portocale puneti zeama de portocala ,zaharul si gelatina intr-un vas,lasati-o 10 minute ,apoi aduceti-o la temperatura de fierbere ,fara a da in clocot.Lasati-o sa se racoreasca si puneti-o in forme de stelute.Dati-o la frigider pana se intareste ,apoi scoateti-le cu grija .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu