Recent Posts

miercuri, 12 decembrie 2012

Napolitana de post

Napolitana de post

Napolitana de post


Ingrediente:

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 350 gr biscuiti populari
  • 1 cana  zahar
  • 1 cana  apa
  • 150 gr margarina
  •  esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 borcan mic  gem de caise
  • glazura de cacao(100 ml apa,30 gr margarina,2 linguri zahar,4 linguri cacao, esenta de rom)

Mod de preparare:

Punem apa si zaharul la foc si le lasam pana zaharul se topeste si dau 2-3 clocote.Adaugam biscuitii macinati fin , cacaua si amestecam energic pana omogeizam bine. Stingem focul , adaugam margarina cubulete si romul. Amestecam bine, adaugam gemul, omogenizam si lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem crema peste foile de napolitana in strat uniform.Asezam un tocator peste foi si le dam la rece pentru 1 ora, apoi le scoatem si intindem deasupra glazura  de cacao in strat neuniform. Pentru glazura fierbem ingredientele(mai putin romul)la foc mic pana se ingroase. Dam jos, punem esenta de rom si o lasam sa se raceasca usor.Lasam prajitura la rece pana glazura se intareste ,apoi o portionam.
Napolitana de post

Napolitana de post

Napolitana de post
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...