Recent Posts

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Rulada cu crema ganache si sos de rodie

Rulada cu crema ganache  si sos de rodie

Rulada cu crema ganache de ciocolata si sos de rodie

Ingrediente pentru Rulada cu crema ganache  si sos de rodie :

  • blat:4 oua,4 linguri zahar,3 linguri faina,1 lingura cacao neagra,esenta de cafea
  • crema;250 gr frisca lichida,125 gr ciocolata 
  • ornare:100 gr ciocolata,1 lingura frisca lichida,bobite de rodie
  • sos de rodii:2 galbenusuri,250 ml  suc proaspat de rodie,150 ml vin alb dulce,200 gr zahar

Mod de preparare pentru Rulada cu crema ganache  si sos de rodie:

 Pentru blat ,separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugati  zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta uneri smantani groase . Adaugati galbenusurile,omogenizati compozitia,apoi adaugati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati de jos in sus,apoi turnati compozitia in tava mare de aragaz ,pe o hartie de copt.Dati la cuptor 15 minute ,apoi scoateti rulada pe un prosop umed si o rulati.O lasati cateva minute,apoi o desfaceti si o lasati la racit.
 Pentru crema ganache trebuie sa incepeti pregatirea cu cateva ore inainte sau in seara precedenta.Puneti frisca lichida si ciocolata rupta bucatele a bain-marie si amestecati pana se topeste ciocolata,fara a fierbe.Lasati sa se raceaca ,apoi dati-o la frigider pentru cel putin cateva ore.
Cand rulada s-a racit,bateti cu mixerul crema ganache pana se intareste,apoi rulati din nou rulada in hartie de copt si lasati-o la rece pentru 30 de minute.Intre timp puneti la bain-marie ciocolata cu frisca lichida ,pana se topeste ,apoi lasati-o putin sa se racoreasca si turnati-o peste rulada scoasa din hartia de copt.Ornati cu bobite de rodie.Lasati-o la frigider pana in momentul servirii.
Pentru sosul de rodie frecati galbenusele cu zaharul ,apoi adaugati vinul caldut si sucul de rodie.Puneti la bain-marie si amestecati pana se ingroase.Raciti sosul ,apoi dati-l putin la frigider.Este recomandat a se face sosul cu o zi inainte.Sucul de rodie necesar il obtineti de la 2 rodii proaspete de marime potrivita.
Seviti rulada taiata felii stropita cu sos de rodie.
Rulada cu crema ganache  si sos de rodie
Rulada cu crema ganache  si sos de rodie

3 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Tare dragut arata, imi plac ruladele si mai ales cele cu ciocolata!

Anonim spunea...

si zaharul la blat cand il punem???"Pentru blat ,separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugati galbenusurile,omogenizati compozitia,apoi adaugati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati de jos in sus,apoi turnati compozitia in tava mare de aragaz ,pe o hartie de copt."????

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc pentru atentionare . voi modifica imediat .

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...