Recent Posts

sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

 

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 100 gr fasole verde congelata
  • 100 gr mazare congelata
  • 1 cartof mare
  • 1  dovlecel
  • 100 gr naut fiert in prealabil
  • 200 gr rosii pasate
  • 100 gr orez brun
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Curatam legumele si le spalam.
Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari.
Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras.
Cand acestea s-au inmuiat usor adaugam fasolea verde si mazarea.
Amestecam usor si stingem cu apa calda. Apa trebuie sa depaseasca de un deget legumele deja existente in vas. Acoperim cu un capac.
Dovlecelul il taiem rondele putin mai groase, iar cartoful cuburi mari.
Cand apa a inceput sa fiarba adaugam cartoful si dovlecel si fierbem 5 minute.
Punem nautul, rosiile, orezul, sare, piper, condimentele, foile de dafin si dam vasul la cuptor la foc potrivit pana apa este absorbita in totalitate.Prearam deasupra patrunjel verde dupa ce am scos vasul din cuptor.
Servim ca fel principal de post sau ca garnitura ;la gratar.










Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...