Ingrediente:
- 1 banana bine coapta
- 1 cana faina integrala de grau
- 50 gr zahar brut(sau dupa gust)
- 2 cani apa minerala
- scortisoara macinata
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un castron punem banana si cu ajutorul unei furculite o facem piure.
Adaugam scortisoara, zaharul, sarea, zaharul vanilat si omogenizam bine.
Adaugam faina si turnam apa minerala amestecand. Daca este nevoie mai adaugam apa pana obtinem o compozitie subtire pe care o lasam jumatate de ora.
Coacem pe rand clatitele intr-o tigaie mai groasa, nu cea obisnuita de clatite si cu un diametru mai mic.
Aluatul trebuie sa fie fluid pentru a-l intinde intr-un strat cat mai subtire, altfel clatitele se rup.
Cand se desprinde de pe margine intoarcem cu atentie clatita pe partea cealalta.
Servim clatitele cu gemul preferat.





0 comentarii:
Trimiteți un comentariu