Recent Posts

duminică, 5 septembrie 2021

Pizza la capac

 

Pizza la capac

Ingrediente:
Blat:
  • 250 gr faina alba
  • 160 ml apa calduta
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingura ulei de masline
  • oregano uscat
Topping:
  • 300 gr ciuperci  champignon brune proaspete
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin verde
  • 150 gr crema de branza
  • 2 oua
  • ulei pentru uns forma
Mod de preparare:

Pregatim mai intai blatul.Intr-o ceasca punem drojdia, zaharul si putina apa calda si omogenizam.

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam sa creasca.

Curatam ciupercile, le trecem rapid printr-un jet de apa si le feliem.

Intr-o tigaie punem uleiul, ciupercile feliate si acoperim cu un capac.Cand incep sa lase zeama dam capacul jos, adaugam sare, piper, rozmarinul si amestecam ocazional pana se inmoaie si zeama se evapora.Scoatem ciupercile pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

    Amestecam crema de branza cu putin piper si oregano uscat.

Coacem pizza intr-o cratita cu fund gros si capac pe care o ungem cu putin ulei.

Impartim aluatul in 2 parti  din care facem 2 discuri de dimensiunea cratitei.

Incintam cratita unsa, apoi dam focul la mic.

Intindem o bucata de aluat, acoperim cu capacul si lasam 2-3 minute pana se rumeneste.

Intoarcem aluatul pe partea cealalta.

Ungem partea coapta cu crema de branza si presaram  jumatate din ciuperci.

In mijloc facem o adancitura in care vom sparge un ou pe care presaram sare si piper.

Lasam 3-4 minute acoperit cu capacul pana se rumeneste si partea de jos si oul se stabilizeaza.

In caz ca oul nu este bine facut scoatem vasul si il punem  la cuptor 2 minute sub gril.

Procedam la fel pentru a doua pizza.




Pizza la capac

Pizza la capac


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...