Recent Posts

joi, 18 februarie 2021

Ardei kapia copti cu melasa de rodie

 

Ardei kapia copti cu melasa de rodie

Inspirata de reteta Nigellei Lawson, din revista mea de suflet Good Food am pregatit o reteta adaptata gustului personal.Am inlocuit fisticul cu nuci si am renuntat la semintele de fenicul si piperul roz.

Ingrediente:
  • 700 gr ardei kapia copt(din congelator)
  • 1/2 rodie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri melasa de rodie(1 1/2 rodii, 1 lingurita zahar brun, 1 lingura zeama de lamaie)
  • 1 catel de usturoi
  • o mana nuci uscate in cuptor
  • seminte de susan prajite usor pe tigaia uscata
  • 1 lingurita coriandru
Eu am aut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am  rupt fasii.
Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti  cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii rupeti fasii.
Cele 2 rodii mi-au folosit pentru ca nu aveam melasa de rodie cumparata.
Taiem rodiile in jumatati.Pastram o jumatate de rodie pentru salata, iar restul le folosim pentru melasa. Scoatem semintele si le scurgem bine.
Am obtinut 250 ml zeama pe care am pus-o intr-o craticioara cu 1 lingura zeama de lamaie si 1 lingurita zahar brun si le-am fiert pana au scazut mai mult de jumatate.
Lichidul obtinut il putem pastra la frigider si intrebuinta la nevoie.
Intr-un castron punem uleiul de masline, melasa de rodie, catelul de usturoi ras pe razatoarea mica si omogenizam bine.
Intr-o rasnita  punem 2 lingurite seminte de susan impreuna cu coriandru si le rasnim.
Adaugam peste amestecul de ulei si melasa dupa gust.
Turnam amestecul peste ardeiul kapia taiat fasii.
Presaram seminte de susan intregi, seminte de rodie si nucile taiate grosier cu un cutit.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...