Recent Posts

duminică, 17 ianuarie 2021

Rulada Tiramisu

 

Rulada Tiramisu
  

Ingrediente:

  • 30 piscoturi
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 3 plicuri cafea solubila
  • 3-4 linguri cacao neagra
  • vanilie
Mod de preparare:
Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul.



Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul.Amestecam bine si adaugam 1-2 linguri din cafea.
Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana crema se leaga.Dam jos si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.


Batem frisca de la frigider pana face creste. Adaugam mascarponele,vanilia, apoi crema de ou.Omogenizam bine compozitia.

Intindem pe un blat o hartie de copt.
Trecem pe rand piscoturile prin cafea si le asezam pe hartia de copt, 3 randuri de cate 10 piscoturi.


Asezam peste piscoturi crema, pastrand o parte din ea pentru decor.
Cernem deasupra cacao.

Rulam de la o  margine, strangand bine hartia.
Asezam rulada pe un plan dur si o punem la rece pentru cel putin 1 ora.
Dupa ce a trecut timpul  asezam rulada pe un platou, scotand cu atentie hartia de copt.
Decoram cu crema ramasa.Cu ajutorul unei furculite trasam liniii deasupra.
Cernem deasupra cacao.
Pastram rulada la rece pana in momentul servirii.



Rulada Tiramisu

Rulada Tiramisu

Rulada Tiramisu


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...