Recent Posts

sâmbătă, 23 ianuarie 2021

Bomboane fondante cu visine

 

Bomboane fondante cu visine

Ingrediente:

  • 500 gr zahar
  • 250  ml apa
  • 50 gr glucoza solida
  • 1 lingurita colorant din sfecla(300 ml  suc de sfecla, 1 lingura zahaar)
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • visine din visinata fara samburi
  • vanile
  • 70 gr ciocolata alba+2 linguri lapte pentru decor
Mod de preparare:
Pregatim fondantul.
Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si 
fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp?
Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade.
Daca nu avem termometru incercam periodic siropul  dupa ce a clocotit cam 10 minute, astfel: picuram putin sirop intr-o farfuriuta cu putina apa, iar bila formata trebuie sa poata fi modelata intre degete.
Cand siropul a fiert suficient, dam craticioara jos si golim siropul in vasul in care il vom mixa.
Lasam siropul sa se raceasca pana undeva sub 50 de grade, adica atunci cand introducem un deget in sirop sa il simtim putin caldut.
Mixam siropul cu paletele de la mixer. Cat? Pana siropul se transforma in pasta si paletele nu mai merg.
Putem sa facem bomboanele atunci sau sa pastram pasta pana a doua zi intr-o punga la frigider.
Impartim pasta formata in 2 parti.
O jumatate din pasta o punem intr-un vas si o vom topi la bain-marie impreuna cu colorantul din sfecla.
Daca ni se pare ca fondantul este prea gros punem adauga 1-2 lingurite apa.
Pentru colorantul din sfecla am stors 300 ml suc de sfecla pe care l-am fiert impreuna cu zaharul pana a scazut  la jumatate.
Pastrati colorantul la frigider intr-un borcan inchis ermetic.
Daca doriti puteti folosi coloranti artificiali.
Cealalta jumatate de pasta o punem intr-un vas impreuna cu nuca macinata, pe care am rumenit-o usor in cuptor, vanilia si cacaua. Frecam bine compozitia pana devine omogena.
Impartim pasta formata in bucati egale(ale mele au avut 16 gr fara visina).
Pe fiecare bucata punem o visina fara sambure si o modelam sub forma de bila.
Dupa ce am modelat toate bilele este momentul sa incalzim fondantul cu colorant.
Cu ajutorul a doua furculite, trecem fiecare bila prin fondant.
Scoatem bomboanele pe un  grilaj sub care am pus hartie de copt pentru a se scurge surplusul.
Dupa ce bomboanele s-au uscat topim la bain-marie sau microunde ciocolata alba cu laptele si decoram bomboanele.









Bomboane fondante cu visine

Bomboane fondante cu visine

Bomboane fondante cu visine


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...