Recent Posts

sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Ciorba de conopida cu kaizer

 

Ciorba de conopida cu kaiser

Ingrediente:

  • 1 conopida mica
  • 150 gr kaizer
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 lingura ulei
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr smantana grasa
  • sare
  • piper
  • maghiran uscat
  • patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
Mod de preparare:

Curatam si spalam legumele.
Taiem ceapa marunt, morcovul si ardeiul cubulete.
Desfacem buchetelele de conopida de pe cotor, le spalam si le scurgem.
Taiem kaizerul in bucatele mici.
Intr-o oala punem uleiul si rumenim kaiserul.
Cand este aproape gata punem morcovul, ceapa si ardeiul si lasam cu capac la foc mic.
Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie.
Stingem cu apa, aproximativ 1 l si lasam sa fiarba 15 minute.Adaugam conopida si mai fierbem pana  se inmoaie si conopida.
Adaugam sare, piper, maghiran.
Batem smantana cu galbenusurile intr-un castron si turnam zeama fierbinte amestecand continuu.
Varsam  continutul castronului in vasul cu ciorba si mai lasam pana la primul clocot.
Oprim focul si adaugam patrunjelul si usturoiul tocate fin.
Servim ciorba fierbinte cu extra smantana si ardei iute.





Ciorba de conopida cu kaiser

Ciorba de conopida cu kaiser


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...